Home / Blog / Sandplay terapi – en effektiv terapeutisk metode til børn og unge

Sandplay terapi – en effektiv terapeutisk metode til børn og unge

Sandplay terapi er en effektiv terapeutisk metode, der anvendes til børn og unge med psykiske problemer. Metoden går ud på, at barnet eller den unge udtrykker sig gennem leg med sand og figurer. Terapien er særligt effektiv, fordi det giver barnet eller den unge mulighed for at udtrykke følelser, som er svære at udtrykke med ord. Metoden har vist sig at være særligt effektiv for børn og unge med angst, depression og andre psykiske problemer.

Hvordan foregår sanplay terapi

Sandplay terapi foregår typisk i et rum med sand, figurer og andre redskaber. Barnet eller den unge kan frit vælge, hvilke figurer og redskaber, der skal bruges, og hvordan de skal bruges. Sandplay terapi kan foregå i gruppe eller individuelt. Det er en relativt ny metode, men den har allerede vist sig at være effektiv for mange børn og unge. Metoden er særligt velegnet til børn og unge, der har svært ved at udtrykke deres følelser med ord. Det kan være en god idé, hvis du ønsker at prøve sandplay terapi i Odense, så du får en fornemmelse for terapiformen.

Hvor stammer metoden fra?

Sandplay terapi er udviklet af den amerikanske psykolog Dora Kalff, der ønskede at skabe en terapiform, der var særligt effektiv til børn. Metoden er baseret på Carl Jungs psykologiske analyser, der går ud på, at alle mennesker har dybe lag i deres psyke, der er svære at udtrykke med ord. Dora Kalff mente, at vi alle har arketyper, der er drevet af dybe instinkter, og at disse arketyper kan komme til udtryk gennem leg med figurer. Gennem legen med figurer kan børn og voksne på en anden måde udtrykke deres følelser og tanker.

Hvordan kan sandplay terapi hjælpe dig?

Sandplay terapi kan hjælpe dig, fordi du får mulighed for at udtrykke dig på en anden måde, end hvis du bare snakker med en psykolog. Gennem legen med figurer, kan du udtrykke følelser, som du ikke ellers ville kunne få ud. Det giver dig mulighed for at bearbejde dine følelser, så du får det bedre.

Konklusion

Sandplay terapi er en effektiv terapiform, der kan hjælpe børn og unge med angst, depression og andre psykiske problemer. Terapien giver børn og unge mulighed for at udtrykke deres følelser, som de ikke kan udtrykke med ord. Det kan være en god idé at kombinere sandplay terapi med andre terapiformer, så du får en samlet behandling.