Home / Blog / Klæd din baby på til sommervarmen

Klæd din baby på til sommervarmen

Sommertøj til babyer: Hvad er det bedste valg?

Sommeren er den tid på året, hvor det er sjovest at klæde vores små børn på. Det er dog også en tid, hvor de er mere tilbøjelige til at blive syge og lider af varmeudmattelse. Her er nogle tips til, hvilket tøj du skal vælge, så din baby kan nyde sommeren uden at blive syg.

De hurtige tommelfingerregler er:

  • Vælg tøj lavet af bomuld eller hør: Disse materialer er åndbare og hjælper med at holde din baby kølig i varmt vejr.
  • Undgå syntetiske stoffer: de kan få din baby til at svede endnu mere, end f.eks. almindelig bomuld.
  • Vælg lyse farver: mørke farver tiltrækker varme og lader den ikke slippe ud fra din babys krop.

Søde hårbånd til din babys sommeroutfit

Rigtig mange babyer bliver konsekvent iført en fin solhat, når sommeren rammer Danmark. Men i langt de fleste tilfælde opholder de kære små sig alligevel i skygge på alle tidspunkter, og så kan hatten faktisk være en skidt idé på de helt varme dage. Hatten holder nemlig på den varme, som din baby udskiller fra sin hovedbund – og der kan være tale om ret meget varme.

Et godt alternativ til hatten, er et hårbånd. Udover de samme fordele, som vi selv kender fra hårbånd, som at det f.eks. holder håret væk fra ansigtet, så hårbåndet absorbere din babys pandesved, og faktisk have en kølende effekt, samtidig med at tillader varmen fra hovedbunden at slippe væk.

Derudover findes der et hav af virkelig søde hårbånd – f.eks. disse økologiske hårbånd til din baby.

Men hårbånd er selvfølgelig ikke den eneste smarte beklædning til babyer om sommeren.

Bodyer med korte ærmer

Et must til sommervarmen er at have en god beholdning af kortærmede bodyer, eller bodyer uden ærmer.

Bodyer er i forvejen en stor del af babygarderoben, og der findes et kæmpestort udvalg – også af de kortærmede slags. Her gør de samme regler sig gældende, som dem der er nævnt i starten af artiklen.

Når udbuddet af bodyer er så stort, er det en god idé at kigge efter dem i økologisk bomuld. De er åndbare, allergivenlige og kan ofte findes til en god pris. De er også lettere at vaske og rengøre, end f.eks. bodys i hør.

Derudover er det en god idé at vælge nogle strækbare bodys, og det er de bodys, som indeholder en smule elastan. Det sikrer at skiftesituationen på puslebordet bliver noget nemmere – især på de varme dage med en svedig baby.

Ofte er en kortærmet body nok på de varme dage, som man evt. kan pifte op med et smart og praktisk hårbånd. Men vejret kan snyde, så det er altid en god idé at have et par strømper og lidt ekstra med i pusletasken. Det gode gamle trick med at mærke baby i nakken er stadig gældende, og hvis baby føles lidt kold og ellers ikke sveder, så kan det være en god idé at pakke lidt mere tøj på.