Home / Blog / Krea med blomster for store og små

Krea med blomster for store og små

Natur og krea er rigtig hyggelig kombi, og det er nemt at finde på aktiviteter for både store og små.

Lav en sød eller farlig mælkebøtte løve

Mælkebøtter – Planten de fleste voksne hader, og mange børn elsker. Det er nemlig en finurlig blomst, der både har sjov saft i stilken og har et blomsterhoved der kan farve med den fineste gule farve. Og mælkebøtten er sjov for de mindre børn at være kreativ med, det kræver bare lidt voksenhjælp, og måske noget tøj, der gerne må komme mælkebøttesaft på.
Alt du skal bruge er en paptallerken, en saks (ellers andet spidst til at lave huller med), mælkebøtter og akrylmaling eller tusser.

Lad børnene dekorere midten af tallerknen som et løvehoved (uden manken), det kan enten være med akrylmaling, almindelig tuscher eller Posca tuscher.
Lav herefter huller hele vejen rundt langs kanten af tallerkenen. Pas på hullerne ikke bliver for store – de skal passe til en mælkebøtte stilk. Sæt huller med afstand, så der kan være et mælkebøttehovede tæt ved siden af hinanden hele rundt.

Lad barnet plukke alle havens mælkebøtter – gerne med lidt stilk, og så skal stilkene i hullerne på kanten af paptallerkenen, så løven får den fineste gule manke.
Er det ikke lige mælkebøtte sæson, kan der sagtens bruges andre blomster.
Blomsterne kan også klistres på kanten med dobbeltklæbende tape, hvis man vil undgå at stilkene stikker ud bagpå.

Til de lidt større børn

Hvis man er lidt ældre, kan man samle smukke blomster og presse dem. De fleste blomster kan bruges, men undgå helt løgblomster, da de indeholder meget væske.
Pluk blomsterne og læg dem i pres i avispapir eller toiletpapir/køkkenrulle, der kan suge væsken. læg så avisen ind i noget tungt, fx. bøger. Tørretiden kan tage op til 14 dage, afhængig af blomster typen.

Når blomsterne er tørre, kan de limes på kollager eller sættes i ramme.
Dekorer fx en lærred med akrylfarver, eller lav et smukt motiv med Posca Tuscher og sæt de smukke tørrede blomster på. Du behøver ikke sætte blomsterne i blomstermotiv – de kan lege med formerne og farver og lave et helt andet motiv af de tørrede blade.
Tørrede blomster er også smukke og dekorative på postkort, bordkort eller kort til gaven. Husk at tørrede blomster er skrøbelige, så du kan med fordel bruge en pincet, når du klistrer de tørrede blade på. Brug en tynd flydende lim.