Home / Blog / Hvor skal man bo i Berlin med børn?

Hvor skal man bo i Berlin med børn?

Selvom du har børn, kan du godt vælge en storbyrejse til Berlin. I modsætning til en del andre storbyer, er Berlin nemlig en rummelig by med god infrastruktur, grønne områder, fornuftige priser. Og nå ja, så er det ret nemt at komme til Berlin, da man selv kan køre, hvis man ikke gider stress med lufthavn, bus eller tog.

Selvom Berlin er en storby, er den ikke så stor, at det er uoverskueligt. Man kan ret nemt planlægge en forlænget weekend eller en uge i Berlin, hvor man oplever de vigtigste seværdigheder uden at blive skør af at studere metrokort og bydele.

Centrum

På grund af Berlins specielle historie, med en opdeling af Øst og Vest helt frem til 1989, er det noget helt særligt, at Berlin har to bymidter. Det ene centrum ligger ved Alexanderplatz (i Øst) og det andet ligger omkring Kurfürstendamm (i Vest).

Det kan godt give mening at bosætte sig og koncentrere sig omkring én af disse to centrum, hvis man kun har 2-3 dage. Men grundet den gode infrastruktur, kan man også sagtens finde hotel/lejlighed i det ”nye” centrum langs u-bahn-linjen U2. Herfra kan man komme til de fleste attraktioner inden for 10-15 minutters kørsel i metro. Bl.a. det tekniske museum, det naturhistoriske museum og Zoologisk have.

Ostkreuz og Friedrichshain

Hvis du er til den lidt mere ungdommelige og til tider alternative Østberlin, så er Friedrichshain og området omkring Ostkreuz måske noget for dig og din familie. Her er der nemlig en god blanding af rekreative områder, restauranter og små butikker.

Det kendte Badeshiff, der ligger få minutter fra Ostkreuz, er en stor swimmingpool der ligger ude i floden, Spree. Med dertilhørende kunstig sandstrand på kajen og en bar, er dette det ideelle sted at tage en dukkert på en varm sommerdag. I de gamle industribygninger ved siden af er der et stort loppemarked.

I samme område ligger også den store Treptower Park, hvor der er masser af plads til at udfolde sig med frisbee, fodbold eller andre aktiviteter børnene vil elske. Derudover kan man leje robåde og sejle ud på Spree, hvor man kan få lidt vind i håret på en varm dag. Glem ikke, at tage et smut forbi det imponerende sovjetiske krigsmindesmærke.

Længere oppe Nordpå i Friedrichshain er der færre aktiviteter for børn, men i stedet er der en mere autentisk oplevelse af hvordan de fleste Berlinere lever. Her er der en masse caféer og barer, hvor de lokale hænger ud.

Prenslauer Berg

Også kendt som ”Prenzeberg” blandt lokale, er dette et hyggeligt område, som for længst er blevet gentrificeret af børnefamilier. Det er let at komme med U-bahn ind til de mange oplevelser i Centrum, og man slipper for den stress og trafik der er inde omkring Alexanderplatz.

Særligt anbefalelsesværdig er området der hedder Kollwitzkiez. Her an man tage forbi Park am Wasserturm efterfulgt af en runde på Kollwitzplatz når der er marked. Området er fyldt med caféer, hvor man kan tage et pitstop eller en frokost.

Undgå Alexanderplatz

De fleste hoteller ligger omkring Alexanderplatz, men det er ikke der jeg ville vælge at bo. Det er et knudepunkt i forbindelse med S-bahn og U-bahn, så hvis man skal på mange ture, er det praktisk. Men det er ikke et særlig kønt eller charmerende område. Man kan tage derind for at shoppe, men der er langt mellem de hyggelige caféer og restauranter.

West

Der er mange hyggelige og børnevenlige områder i den vestlige del af Berlin. Men de fleste aktiviteter ligger i Mitte og Østberlin. Dog er det langt hen ad vejen et spørgsmål, om man mest er til Øst eller Vest. Og det finder man først ud af, når man har været der. Heldigvis er Berlin sådan en by, man gerne vil besøge igen og igen.