Home / Blog / Snobrød i verdensklasse

Snobrød i verdensklasse

At lave en god snobrødsdej er en lille kunst, som skaber stor glæde. Nederst i denne tekst får du opskriften på verdens bedste snobrød. Snobrød er indbegrebet af bål og hygge på de lange lune sommeraftner.

Snobrød er tophygge på de lune sommeraftner

Sommer og hygge hænger sammen. Det gode vejr gør os gladere og lokker os til at blive udenfor også selv efter at solen er gået ned. Noget af det mest hyggelige der findes er snobrød. Det minder om ferie også selv om det måske bare er weekend. Tiden omkring et bål, med en kæp med snobrødsdej viklet omkring, synes næsten at stå stille. Lige der findes der hverken i går eller i morgen. kun lige nu og her, i selskab med dem der er med omkring det samme bål. At være mesteren i snobrødsdej er en helt særlig position. Det er både en krævende og en opløftende position. Er du mesteren, er det altid dig der skal lave dejen. Til gengæld får du helt urimeligt meget ros for din indsats. Er du ikke mester endnu, skal du bare læse videre herunder.

Bedste snobrødsdej i hele verden

Her får du lige den nemmeste, lækreste og bedste snobrødsdej i hele verden. Dejen er lækker og nem at arbejde med. Resultatet taler for sig selv. Snobrød i verdensklasse.

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 10 g gær
  • 1 teske salt
  • En sjat olie
  • Ca. 400 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Vand og mælk opvarmes så det er lillefingervarmt. Det betyder at det ikke må være så varmt at det er ubehageligt, når du stopper spidsen af din lillefinger ned i det
  • Bland olien og gæren i
  • Tilsæt salt
  • Bland melet i, lidt af gangen, indtil dejen ikke længere er klistret. Den må gerne være meget blød, men den må ikke klistre. For meget mel gør dejen hård og svær at arbejde med efterfølgende.
  • Dejen skal hæve en halv time før den er klar.

Vupti, så har du verdens bedste snobrødsdej klar til at lave de bedste snobrød i hele verden. Så er det bare med at få lavet bålet og finde de lange pinde frem.

Dejen laves til en tommelfinger tyk pølse som snos om kæppen og lige hæftes fast i sig selv. form eventuelt pølsen bedre fast ved lige at kramme den let, når den er sat fast på kæppen.

Olie eller ej

Nogen sværger til det traditionelle snobrød, som bare er dej på kæp over bål. Andre har fundet på lige at pensle brødet med olie, inden det kommer over bålet. Det giver en let friturestegt overflade, som er knasende lækker. Du kan også krydre olien med hvidløg, oregano eller noget helt andet, alt efter dine smags præferencer.