Home / Blog / 7 kabale er for alle! Kender du historien bag?

7 kabale er for alle! Kender du historien bag?

De fleste af os har prøvet at spille 7 kabale. Men kun de færreste af os kender til 7 kabalens historie. Nedenfor kan du blive klogere på den populære kabaleform.

 

7 kabalens oprindelse

 

7 kabalen er den mest elskede kabaletype i verden. Dog er der langt fra enighed om, hvor eller hvornår 7 kabalen opstod. Nogle historikere mener, at den verdenskendte eventyrer Napoleon Bonaparte opfandt kabalen i starten af 1800-tallet, mens han sad fængslet på øen St. Helena. Af denne årsag findes der også en variant af 7 kabalen, der normalt betegnes St. Helena Kabalen. Andre historikere mener, at 7 kabalen havde sin oprindelse i Tyskland omkring 1788, hvor en bog om det kabale-lignende spil ”Patience” blev udgivet. Der findes også dem, der fastholder, at 7 kabalen for mange hundrede år siden blev opfundet af spåkoner og spåmænd, som brugte kabalen til blandt andet at spå om deres kunders fremtid. De fleste er dog enige om, at 7 kabalen kan spores tilbage til middelalderen, hvor kortspil gradvist begyndte at vinde udbredelse i Europa.

 

7 kabalens udbredelse

 

7 kabale spilles i dag over det meste af verden. Navnet veksler fra land til land, og således kaldes 7 kabale for eksempel Klondike Solitaire i USA og Canada. Betegnelsen Solitaire henviser til, at du, når du spiller 7 kabale, spiller alene.

 

I dag kan du tilmed spille gratis 7 kabale mange steder på nettet.

 

7 kabalens store popularitet

 

Selvom 7 kabalen længe har været populær, var kabaleformen aldrig så elsket, som da Windows lancerede en computer, der havde spillet indbygget. Kabale-entusiaster fik for første gang muligheden for at spille 7 kabale uden at have spillekort på hånden, og den dag i dag spiller langt de fleste tilhængere af 7 kabale det som regel foran computeren, på en tablet eller på en smartphone.