Home / Blog / Giv dit barn et trygt børneværelse med fokus på velvære

Giv dit barn et trygt børneværelse med fokus på velvære

Når vi sætter børn i verden, opstår der en helt speciel forbindelse, som er umulig at beskrive. De er vores guldklumper, og vi vil gøre alt for dem. Dette indebærer større ting, som at gå gennem ild og vand – Men også ”blot” at give dem et trygt hjem hvor de kan vokse sig større og udvikle sig.

En god måde at danne de rette rammer for dit barns opvækst er ved at sørge for, at det har et børneværelse, som opfordrer til udvikling, leg og komfort. Dette indebærer alt fra legetøj til møbler, som kan være med til, at dit barn vokser op bedst muligt. En god børneseng er fx vigtig, og det finder du lige her.

Sørg for komfort og udnyttelse af plads med den rette seng

Et børneværelse er ikke blot et børneværelse. Det er derimod et rum, hvor dit barn uden tvivl kommer til at bruge meget tid. Et tidspunkt, hvor barnet især vil få brug for værelset, er om natten, når det er sengetid. Her er det vigtigt, at der er lagt det bedst mulige grundlag for, at dit barn får den bedst mulige natsøvn.

Inden du beslutter dig for en seng, er det også værd at overveje, hvad der er plads til på værelset. Nogle børneværelser er lidt små, da de skal rumme små mennesker. Det kan her være en idé at købe en seng, hvor der er masser af plads nedenunder. Dette kunne f.eks. være en halvhøj seng, så der er mulighed for at have et skrivebord eller legetøjskasser under, hvorved pladsen udnyttes til sit fuldeste.

Hav god plads til alt slags tøj

Udover en seng, som er et større møbel på et børneværelse, skal der også være plads til tøj. Her skal du have fat i et skab, hvor der er god mulighed for at lave systemer.

Børn har tit mange forskellige typer af tøj. Dette indebærer tøj til hverdag, skoleidræt og hvis de har nogle fritidsinteresser, som også kræver en speciel påklædning. Derudover er der selvfølgelig sæsonbetonede beklædningsgenstande, som også fylder en del.

Hjælp derfor dig selv og dit barn og hav et klædeskab eller kommode, som er hensigtsmæssig indrettet, så det er nemt for jer begge altid at finde lige præcis det tøj, som der er brug for den pågældende dag.

Find et system til alt legetøjet

Udover at have plads til tøj som nok ikke altid står øverst på børns prioriteringsliste, skal der også være rigeligt plads til legetøjet. Børn har brug for at kunne udfolde sig kreativt, hvilket især sker gennem leg.

Hav her igen et tydeligt system, som både er nemt at finde ud af for dig og dit barn. Du kan eventuelt sortere det i plastikkasser, som vil kunne stå under sengen, hvis du vælger en sengetype med god plads under sig. Alternativt, hvis der er god plads på værelset, kan du også anskaffe en reol, hvor tingene sorteres på baggrund af farver. Det sætter også et farverigt præg på værelset, som vil stimulere dit barns sanser.

Et hjørne med plads til kreativitet

Udover at lege med legetøj nyder børn mange forskellige aktiviteter. Har du lidt ekstra plads i rummet, vil det være en god idé at indrette et kreativt hjørne, hvor dit barns fantasi kan få frit løb. Sæt gerne en lille stol op samt et blødt tæppe, så barnet både kan sidde på gulvet eller i stolen.

Hav så forskellige papirer, malebøger og letlæsningsbøger til at ligge, så der altid er rig mulighed for at holde sig stimuleret og underholdt.