Home / Blog / Dekorer med sød og smuk træpynt hos de mindste

Dekorer med sød og smuk træpynt hos de mindste

Dit hjem har mange vigtige rum, men hos børnefamilierne er der ingen tvivl om, at det vigtigste rum er de mindstes. Det er her, fantasien hersker, og hvor den største udvikling foregår. Derfor går vi som forældre også meget op i at finde fine ting, der skaber hyggelig stemning og rum til leg. En ting er alt det legetøj, der findes til børn på alle alders- og udviklingstrin. Noget andet er den indretning og de omgivelser, der skal opfordre børn til at bruge deres fantasi. Og her mener vi altså en helt ægte, gammeldaws og skærmfri fantasi. Men det der med skærmen kommer vi tilbage til lige om lidt. Hos Danish Living har designeren nemlig tryllet og kreeret det skønneste interiør af træ til børneværelset.

Hvorfor trender træet?

Du har måske lagt mærke til, at træpynt til børn popper op rundtomkring, når du søger efter nyt børne-decor. Hvad er mon årsagen til denne trætendens? Vi tror, at træet er en modreaktion.

Den største forskel på et børneværelse i dag og for 100 år siden er nok teknologiens store rolle. De fleste børneværelser har iPad’en som fast inventar. Også gamercomputeren og måske et tv er flyttet ind ved siden af biler, Barbie og bamser hos mange børn. Det er nu engang sådan udviklingen er, og skærmene har da også gjort mange læringsmaterialer og -metoder lettere tilgængelige for børn og forældre. Bliver vi lidt ved indretningstemaet, scorer tech, gadgets og skærme dog ikke synderligt mange point. Udstyret er sjældent særlig pænt at kigge på, og man får lyst til at dekorere med noget, der opvejer det kunstige og virtuelle. Denne trend, som gælder indretning generelt, har allerede slået så solide rødder, at den har fået et navn, nemlig biofil indretning. 

Med denne mere organiske indretning forsøger man at bringe naturen tættere på, som en modvægt til alt det digitale. På et børneværelse kan denne fine tanke omsættes til praksis ved et mere naturligt materialevalg og et tema, der fordrer hensyn og kærlighed til naturen fra en tidlig alder. Og hvad er mere naturligt end træ? Træets smukke, lækre overflade er nærmest en dekoration i sig selv. Men et stykke træ kan også forvandles til en pragtfuld vægdekoration til børneværelset, hvis man skærer det ud og graverer det. Og det er præcis det, vi har gjort. Ud af den fineste FSC-certificerede finer har vi skåret og graveret alt fra uroer til dinosaurer, som kan hænges op over puslebordet eller klæbes fast på væggen, skabet eller tremmesengen. Fineren er beklædt med lyst egetræ, hvorpå den chokoladebrune gravering giver en god kontrast. Vi er vilde med design, mønstre og detaljer. For dig betyder det mere spændende træprodukter, som er herlige at kigge på. Med træets iboende varme og sjove udtryk får figurerne børneværelset til at ose af kreativ leg.