Home / Blog / Få bilvask ind i familierutinen

Få bilvask ind i familierutinen

Som børnefamilie kan det være svært at finde tid til det hele.

Nogle ting kan dog koordineres ind som en leg i stedet for en pligt der skal gøres.

Én af disse ting er bilvask. Selv om mange måske tænker at det er nemmere at gøre det i en vaskehal, så kan du risikere at holde i kø og kan risikere at få skadet bilen i vaskehallen. Gjensidige har alene op mod 100 anmeldelser om skade i vaskehallen – så hvis du gerne vil undgå at blive en del af statistikken, kan det give god mening at gøre det selv.

Sådan kommer du i gang

Til at starte med bør du se bilvasken som en familieaktivitet.

Ja – bilvasken bliver ikke perfekt når børnene er med til det – men de synes det er sjovt, og det kan være en god måde at illustrere det at hjælpe til, og så kommer der julelys i de fleste børns øjne når de ser en lag af skum ud over bilen – der pludselig forvandler den fra f.eks. sort til hvid.

Produkter

Til bilvasken skal du have en række produkter, der gør det nemt og sikkert at vaske bilen. En anbefaling er en højtryksrenser med skumlanse, men det kan også gøres med en skumlanse til din haveslange.

Dernæst skal du have et vaskekit, bestående af et par vaskespande, en vaskehånd og så skal du have hånklæder til den efterfølgende aftørring af bilen.

Sådan gør du

Start med at komme skum ud over bilen med højtryksrenseren og et produkt du har blandet i skumlansen.

Det er her det sjove starter for børnene, da bilen bliver fuldstændig dækket af skum og dermed klar til at blive rengjort. Mens der er skum på bilen kan du og børnene gå rundt med en pensel og tage alle lister, embler mv.

Spul herefter skummet af og bland en spand med autoshampoo. Herefter skal hele bilen vaskes. Du kan f.eks. starte med at tage de øverste 2/3 af bilen og børnene kan til sidst tage den sidste tredjedel. Er du nervøs for hvordan de gør – så følg med dem rundt og forklar hvordan de skal vaske bilen ud fra guide på bilpleje-guide.dk.

Slut af med en lakforsegling og aftørring

Inden du tørrer bilen skal du sikre dig at du har en lakforsegling på bilen. Har du ikke det kan du igen tage højtryksrenseren frem og sprøjte en drying aid ud over bilen. Hvis børnene vil være med, så sørg for at i gør det sammen, da det ikke er et legetøj for børn.

Slut af med at tørre bilen af med et godt microfiberhåndklæde. Start øverst og have evt. et lille ekstra håndklæde som børnene kan gå efter med, og få lov til at pointere alle de steder du mangler.