Home / Blog / Et læringstårn er vigtigt for børnefamilien

Et læringstårn er vigtigt for børnefamilien

Hvis I har små børn, så er det oplagt at investere i et læringstårn. Det vil gøre dagligdagen både nemmere og mere hyggelig.

 

Hvad er et læringstårn?

Et læringstårn er et lille tårn, som børn kan stå på, som gør, at børn kan komme op i en højde, hvor de kan nå bordpladen. Især praktisk til køkkenet, hvor børn kan være med ved køkkenbordet. Gør det super nemt og sikkert at have barnet med i køkkenet. Læringstårne kan fås i mange forskellige materialer, størrelser og varianter. Man kan f.eks. få smukke og funktionelle læringstårne i træ. Et læringstårn er designet til at stå i køkkenet, hvor det pynter flot, selv når det ikke er i brug. Der er typisk en lille trappe på bagsiden af læringstårnet, så børn selv kan kravle op og ned af tårnet. Derudover er der ofte en aftagelig bagstøtte, som gør det ekstra sikkert for børnene. Flere læringstårne kan også justeres i højden, så det kan benyttes at børn i forskellige aldre og højder. Hvis du har flere børn, så kan du også overveje et læringstårn, som kan benyttes af to børn på samme tid. De er en smule større, så der er plads til to børn.

 

Børn er nysgerrige og ønsker at være med i køkkenet

Som tidligere skrevet, så benyttes et læringstårn primært i køkkenet. Børn er utroligt nysgerrige og ønsker at være med til alt. Uden et læringstårn er man tvunget til enten at stå og holde barnet i køkkenet eller have det siddende på køkkenbordet. Begge dele er både besværligt og farligt for børnene. Et læringstårn gør det langt nemmere og meget mere sikkert for børn at være med i køkkenet. På den måde kan børn være meget mere med i køkkenet, hvilket er super hyggeligt for forældrene og sjovt og spændende for børnene. Børnene kan være med til at forme boller og lægge glasur på kager eller blot lege på køkkenbordet, imens at de voksne tilbereder maden. En hyggelig måde at være mere sammen med børnene på i en travl hverdag.

 

Foldbare læringstårne

Er du på udkig efter et mere praktisk og smart læringstårn, så kan det anbefales at vælge et foldbart læringstårn. Et foldbart læringstårn kan klappes sammen, når det ikke er i brug. På den måde kan det opbevares i et skab eller bag en kommode. Det er især oplagt, hvis du bor i en lidt mindre bolig, eller hvis du bare ikke synes, at det er det pæneste at have et læringstårn stående mit i køkkenet hele tiden. Et foldbart læringstårn kan det samme som et traditionelt læringstårn, hvor det gør det nemmere for børn at nå et køkkenbord eller spisebord. Det er stadig sikkert, da der er støttepinde rundt om barnet, så det er svært at falde ned fra læringstårnet.