At begynde at investere er en kæmpe udfordring for mange. Langt de færreste – der ikke allerede er inde i det – ved ikke for godt, hvad det handler om, og derfor kan det være utroligt svært at komme i gang. Dog giver det super god mening.
Hvis du vil blive en smule klogere på, hvordan du kommer i gang med at investere, så læs blot mere lige her.
Invester i indexfonde
Indexfonde er den ultimative måde at investere i aktier på. Det er nemlig en gensidig fond eller børsnoteret fond, der er specifikt designet til at følge visse forudindstillede regler. Dermed kan fondes spore en bestemt kurv med underliggende investeringer, og du får altså dét mere ud af din investering.
Når det kommer til at investere i indexfonde, så kan du læse meget mere om det hos aktieskolen.com, inden du begynder at investere. Det giver mange en tryghed at vide, hvad de investerer, fordi det trods alt er mange penge at smide efter noget ukendt.
Fordele ved at investere i indexfonde
Der er en række fordele ved at investere i indexfonde. Selvom der altid er en chance for at miste penge, når du investerer, så kan du se hernedenfor, hvorfor den er lavere i dette scenarie.
– Lavere risici: du spreder dine investeringer på flere typer aktier eller aktiver – du har ikke alle dine æg i én kurv så at sige.
– Muligheden for at investere bredt: muligheden for at investere bredt er der også, hvis ikke du bruger indexfonde. Det kræver blot mange flere midler og et bedre indblik i aktieverden.
– Der bliver investeret for dig: du skal ikke bruges tid på at balancere din egen portefølje.
– Forbundet med lave omkostninger: indexfonde er styret af computere, og derfor vil der være lavere omkostninger for dig som investor.
Hvad bør du overveje, inden du begynder at investere?
At begynde at investere er noget, som du bør gøre – men det kan være svært at komme i gang. Den nemmeste måde er dog som sagt ved hjælp af indexfonde; det kræver blot, at du vælger én, som du stoler på. Det gør du ved at besvare spørgsmålene her:
1. Hvilke indeks vil du gerne investere i?
2. Hvem kan tilbyde indeksfonden?
3. Hvilke omkostninger (også kendt som ÅOP) er forbundet med dit valg?
4. Følger indeksfonden indekset tæt nok?
5. Se på den tidligere Morningstar rating – den viser tidligere afkast og giver dig en score, som du kan bruge til at vurdere din investering
6. Hvilke andre erfaringer har investorer med dit valg?
Snak med din bank
Før alt dette, så er der dog ét trin, som du med fordel kan starte med – nemlig en snak med din bank. Din bank kan gå ind og kigge på din økonomi og hjælpe dig med at tage den rette beslutning. De kan også informere om dine muligheder, så du føler dig mere tryg, inden du kaster dig ud i projektet.