Home / Blog / Alt du skal vide om elbiler til børn

Alt du skal vide om elbiler til børn

Vi kan vist alle huske de fjernstyrede biler, vi havde, da vi var børn. Nu er de i midlertidigt blevet opgraderet en del. Det er nemlig muligt at få elbiler til børn. Her menes der altså ikke små fjernstyrede biler, men derimod elbiler som børnene kan sidde i og køre rundt i. De kan selvfølgelig ikke køre hurtigt nok til, at det er farligt for børnene.

Derfor er elbiler det perfekte børnelegetøj

En elbil lyder måske som et dyrt stykke legetøj. Det kan det også sagtens være, men det er altså også muligt at få elbiler, der koster helt ned til 700 kroner. Man behøver altså ikke tage ud og bruge flere tusind kroner på legetøjet.

En elbil giver børn den perfekte mulighed for at lege far/mor/børn. Legen var populær for 30 år siden – og den er det stadig den dag i dag. Med en elbil bliver den bare det mere realistisk og virklighedsnær. Det er sundt for børn at kunne afspejle sig i deres forældre. Af samme grund har det i mange år været populært med husligt legetøj som for eksempel et minikøkken eller en græsslåmaskine.

De bedste elbiler til børn er dem, som har et ordenligt batteri. Det nytter for eksempel ikke, at den skal oplades hvert kvarter. Så går legen i stå, og den vil sandsynligvis ende med bare at stå og samle støv.

Børnebiler kan normalt køre mellem 2,5 og 6 km/t. Det er altså hurtigt nok til, at det er sjovt for barnet, men stadig langsomt nok til at man undgår alvorlige skader på både barn og omgivelser.

Sådan passer du godt på dit barns elbil

Elbilen skal naturligvis oplades regelmæssigt. Den skal gerne stå i opladeren indtil, at den er fuldt opladt – men helst ikke længere tid! Det kan nemlig også tære på batteriet.

Derudover skal man tænke over hvor, at man bruger elbilen. Det er for eksempel ikke den bedste idé, hvis man tager den med på stranden. Så kommer der sand ind steder, hvor der ikke skal være sand. Undgå også gerne at køre igennem for højt græs eller på grusveje.

Børnebilen skal naturligvis også holdes rent. Det skal gerne gøres løbende, så der ikke sætter sig snavs fast nogle steder. Det her kan barnet også selv være med til at gøre. Hvis man køber en ordentlig svamp, kan det blive en fællesaktivitet.

Sidst men ikke mindst skal bilen opbevares et tørt sted og stilles på plads efter brug, så den ikke bliver udsat for regn og sne.