Home / Blog / Oplevelser med ølbrygning

Oplevelser med ølbrygning

Jeg elsker oplevelser og jeg elsker oplevelser sammen med andre. Jeg synes ikke der er noget bedre at have en god oplevelse som man efterfølgende deler med andre. Derfor faldt jeg også straks for ølbrygning efter jeg have taget et lille kursus i det. Det kan godt være jeg havde været på kursus for at lære hvordan man gør, men det er sådan en hobby man kan blive ved med at nøde med, så man hele tiden bliver klogere og klogere. 

Når man starter med ølbrygning, så kan man læse en bog som denne bog om brygning. Den beskriver de forskellige ting man skal gøre når man brygger øl. Den fortæller ikke så meget om hvorfor man skal gøre de forskellige ting, men i bogen skriver forfatteren også, at man til en start bare skal gøre som der står, og når man har styr på det, så kan man begynde at læse om hvorfor man skal gøre de ting man har lært i bogen. Jeg kan rigtig godt lide den fremgangsmåde, for der er ikke nogen grund til at gøre ting mere indviklede til en start. Det gælder jo i første omgang bare om at komme i gang med at læse noget øl, så kan man altid lære meget mere på et senere tidspunkt. 

Når man så er færdig med at læse, så kommer det til at få fat i noget udstyr. Det skal bruges lidt men det er faktisk ikke så meget du får brug for. Du skal bruge en gærspand, en kapselpåsætter og ikke mindst nogle tomme ølflasker. Ølflasker der kan du evt først have fornøjelse af at tømme nogle øl. De kan uden problemer bruges igen. Du kan godt også købe tomme nye flasker, så starter man ligesom fra en start og ved hvordan flaskerne er behandlet. Derefter så skal du i gang med at brygge og det er jo den sjove del af det. Du skal bare tage det stille og roligt, og gå fremefter bogen så er du godt på vej til at blive en god ølbrygger. 

Når man så har brygget noget øl, så kan man begynde at sætte sig mere ind i processen omkring ølbrygning. Du kan vælge at dykke ned i et område til en start, og så nørde rundt i det. Når du så har fået styr på det område, så kan du vælge et nyt område du gerne vil vide noget mere om. På den måde så leger du dig igennem en masse viden og før du ved af det, så er du blevet rigtig godt til at brygge. Når du selv følger det, så kan du også deltage i konkurrencer omkring ølbrygning, og få bedømt dit øl af udlærte øldommere. Det er utroligt sjovt og lærerigt så få andre der ved hvad de snakker om til at bedømme dit øl.