Home / Blog / Hvordan du får den bedste oplevelse, når du rejser med børn

Hvordan du får den bedste oplevelse, når du rejser med børn

Det kan ærlig talt godt være lidt nervepirrende og til tider temmelig opslidende at rejse med små børn. Især når de har en alder, hvor det kræver voksentilsyn at holde dem aktiveret i længere perioder. Og så må vi sande, at lange rejsetider bare ikke særlig børnevenlige. Vi har derfor kigget på nogle forskellige rejsemuligheder, der kan gøre det til en god oplevelse at rejse med mindre børn i både ind- og udland samt lavet en liste over tips, der gode at kende, når man rejser med små børn.

Lej en minibus

Hvis I planlægger en bilferie, men ikke helt kan overskue de lange køretræk, den tyske Autobahn og udsigten til at skulle finde gode stoppesteder til hvilepauser undervejs, kan det anbefales at leje en minibus med chauffør. Minibusserne er nye og moderne og opfylder alle danske regler og EU’s krav til blandt andet miljø, så du uden bekymringer kan køre på ferie ned igennem Europa. Alle minibusserne er udstyret med sikkerhedssele ved hvert enkelt sæde, ligesom alt udstyr er godkendt efter de nyeste sikkerheds- og miljøregler. Det er desuden muligt at indrette minibusserne efter individuelle behov, så alle passagerer har mulighed for at nyde køreturen.

Sikker transferkørsel

Hvis I ikke skal på bilferie, men derimod flyver, sejler eller noget helt tredje, så er det muligt at leje en turistbus, minibus, van eller limousine til transferkørsel mellem ankomststed og den endelige rejsedestination. Når I fx booker lufthavnskørsel, dvs. afhentning i lufthavn og transfer til hotel, så vil I blive mødt af en smilende chauffør, der har forberedt sig grundigt på den transfer, der skal køres. Chaufføren medbringer desuden et skilt, der gør det nemmere for dig at finde vedkommende i menneskemængden. Så kan du fokusere på at få familie og bagage hurtigt gennem lufthavnen fremfor at stresse over, om I nu også kan finde en ledig taxa eller om shuttlebussen er proppet.

Ting, der er gode at huske

Hvis I kører på ferie i egen bil eller med en lejet minibus, så er der en række tips, der er gode at huske, så rejsen bliver så behagelig som muligt.

Indretning af bagsæde

Det er rigtig vigtigt, at I indretter bagsædet, så det er sikkert og behageligt. Dine børn skal sidde godt under den lange køretur, dvs. autostole skal være korrekt monteret og tilpasset dit barn. Det kan også være en god idé at medbringe ekstra puder og tæpper, der kan gøre det lidt mere komfortabelt og hyggeligt at køre langt. Det er desuden virkelig vigtigt at investere i en form for ryglænslomme, hvor legetøj, blade, smartphones, tablets og lignende kan opbevares under kørslen. Det kan være meget farligt at have ting liggende løst på bagsædet, hvis I bliver nødt til at lave en hård opbremsning.

Montering af solskærme

Det kan være en god idé at montere solskærme på de ruder, dine børn sidder op af. Solskærmene beskytter børnene mod solen og bevirker, at børnene ikke bliver blændet af solen, når de læser, kigger på skærm eller leger.

Vådservietter og affaldsposer

Og så skal I selvfølgelig huske mad, drikke og snacks til turen. Pak også nogle vådservietter og affaldsposer, så I kan tørre op og af, når det er nødvendigt og pakke affaldet væk, så der ikke opstår dårlig lugt.

Hold mange pauser

Det kan godt være hårdt for både voksne og børn at sidde fastspændt i et køretøj i mange timer ad gangen. Derfor kan det være en hjælp at indlægge en pause hver 2.-3. time. Der findes masser af gode rastepladser, der har gode sanitære- og udendørsforhold. Hvis I medbringer en bold eller frisbee, I kan lege med, når I holder pause, får I også brændt lidt energi af, inden I skal tilbage i sæderne.

Underholdning

En film kan være en god måde at fordrive tiden på. De fleste streamingtjenester tilbyder den mulighed, at man kan hente film og tv-serier ned, man kan se offline. Der er desuden masser af spil målrettet børn, der er tilgængelige på tablets og smartphones.

Uanset om I vælger at køre selv, flyve, sejle eller leje en minibus, så er det vigtigt at være forberedt på rejsen med børn, da det godt kan kræve en lidt højere grad af tålmodighed og energi.